Welcome to MacTalk Australia

the largest Australian community for Apple discussions and topics

Join the discussions, Register Now!
Results 1 to 8 of 8
  1. #1

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Victoria Central Highlands
    Posts
    2,300

    Default How to get an iphone from the UK to work here?

    I have a work colleague who has just returned from the UK, he has an iphone, he has put a OPtus sim in it and it works ok. It appears to be jail-broken, as when ever he tries to put the apple firmware on it, it says "NOT ORIGINAL SIM" can not install, or something like that. How can he put the original firmware back in place and get it on Optus network here?
    visit my blog.......
    Follow my twitter at http://twitter.com/normandy_sr2
    Follow my PING @ Normandy SR2

  2. #2

    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Ellenbrook, WA
    Posts
    6,102

    Default

    Is it a 3G or first gen iPhone?

    My 1st gen from the US works without any difficulties what-so-ever. I've had to do nothing and it works with any SIM.
     iPhone & iPhone 3GS, Macbook Pro 17" C2D 2.8ghz. iMac alu. 20" C2D 2ghz. iMac 20" CD 2ghz & Cube 450mhz. Website

  3. #3

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Victoria Central Highlands
    Posts
    2,300

    Default

    its a 3G iphone.....
    visit my blog.......
    Follow my twitter at http://twitter.com/normandy_sr2
    Follow my PING @ Normandy SR2

  4. #4

    Default

    It's SIM locked - which means you have two options. Contact the provider the phone came from in the UK and ask them to unlock it (by far the best option).

    Or jailbreak the iPhone and run yellowsn0w: Dev-Team Blog - Don't eat yellowsn0w!

  5. #5

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Sydney
    Posts
    570

    Default

    You can't get them unlocked through the carrier here in the UK, so it'll have to be a jailbreak+yellowsn0w job I think.

  6. #6

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Victoria Central Highlands
    Posts
    2,300

    Default

    Quote Originally Posted by decryption View Post
    It's SIM locked - which means you have two options. Contact the provider the phone came from in the UK and ask them to unlock it (by far the best option).

    Or jailbreak the iPhone and run yellowsn0w: Dev-Team Blog - Don't eat yellowsn0w!
    he is going to get APPLE to unlock it. failing that he is looking at some sort of sim faker device.
    visit my blog.......
    Follow my twitter at http://twitter.com/normandy_sr2
    Follow my PING @ Normandy SR2

  7. #7

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Victoria Central Highlands
    Posts
    2,300

    Default

    well here is an update, apple wouldnt do it stating "the hardware in the uk phones is different" and they cant unlock it.... sounds like BS to me!
    visit my blog.......
    Follow my twitter at http://twitter.com/normandy_sr2
    Follow my PING @ Normandy SR2

  8. #8

    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Perth
    Posts
    2,304

    Default

    gotta agree with you on that mate! Tho why dont you ask your british provider to unlock it for you? Orange,O2,Voda, etc. Im sure they will be unable to give you an unlock code of some sort.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •