Welcome to MacTalk Australia

the largest Australian community for Apple discussions and topics

Join the discussions, Register Now!
Results 1 to 18 of 18
  1. #1

    Exclamation iStat menus 1.3 released

    It's been seven long months since iStat menus 1.2 was released, but hopefully the wait has been worthwhile. iStat menus 1.3 includes some very significant interface upgrades as well a myriad of bug fixes and small tweaks.


    Here's the full list of changes...

    Interface Updates
    Text shadows that match Leopard's menubar text shadows and rounded graph corners (the text shadows are editable).

    Network Extra
    Copy IP buttons, PPP controls (both 10.5 only)

    Electric sensors in Fans extra
    The Fans extra has been renamed "Fans & Power". It can now monitor power, current and voltage sensors on PPC and Intel Macs.

    Process monitoring
    added to mem extra plus updates that should fix any problems people were having, better launchcfm names.

    CPU extra
    We've added something we call "actual running time". This is the computer uptime minus the time it's been asleep, so the actual time it's been actively doing something.

    Other changes:
    • Swapped order of disk activity arrows - read is now on top
    • Added font size options for most menubar text modes
    • Added shadow options for most menubar text modes
    • Added process monitoring to memory extra
    • Added PPP controls to network extra (10.5 only)
    • Added configuration switching for network connections where applicable - vpn, modem, bluetooth (10.5)
    • Added option to use rounded corners on menubar graph modes
    • Leaner date & time dropdown
    • Added current read/write values as text to activity monitoring in drives extra/li>
    • Improved support for LaunchCFM application names in process monitoring
    • Fixed display bug with memory pie graph when "MEM" label was turned off
    • Aqua skin in date & time extra now respects the system theme (10.5)
    • Bug fixes with using a SMART drive as the primary temperature sensor
    • Improved SMART temperature monitoring
    • Fixed math bug in used/free mode in memory extra
    • Added option to disable SMART temperature monitoring when running on battery power
    • Added basic accessibility support to all extras
    • Updated Preference Pane interface
    • Updated clock format selector
    • Replaced old world clock format options with a new format selector
    • Added Power/Voltage/Current monitoring support to updated fans extra (now known as Fans & Power)
    • Updated process monitoring server
    • Added ability to copy ip addresses in the network extra (10.5 only)
    • Improved MDD temperature support
    • Improved Macbook Air temperature support
    • Network extra will now shows decimal values for KB/Kb values
    • Added option to to show removable media in disks extra
    • Improved support for vpn connections in network extra


    Don't forget: command-draging menubar items lets you rearrange them. Very handy when you have quite a few menu extras from iStat menus running.

    Don't forget #2: Please donate if you like iStat menus.

    Download it now

  2. #2

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Hobart, TAS
    Posts
    6,422

    Default

    Excellent!

    Another great release from the awesome iSlayer team!

    Keep up the great work, guys!

    Now if only Firefox was as good as you guys, development wise Then again, I've seen some pretty shocking development timetables for other applications... But as usual, the iSlayer team are just mind-blowingly awesome.

  3. #3

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Gr8 Adelaide
    Posts
    1,870

    Default

    one of the MUST application for macs
    MBP 2.4g 4g 128g
    nano gggggg 8g
    http://technewsonnet.com/

  4. #4

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    State College, PA, USA
    Posts
    26

    Default

    I just installed the release version of 1.3 and, unlike the betas, it cuts off the left side of my network menu. See below:



    How did that happen? :-)

  5. #5

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Somewhere Slaying Vampires
    Posts
    6,302

    Default

    Quote Originally Posted by glgray View Post
    I just installed the release version of 1.3 and, unlike the betas, it cuts off the left side of my network menu. See below:



    How did that happen? :-)
    new file is up. download it again and it should be fixed

  6. #6

    Join Date
    Jun 2007
    Location
    State College, PA, USA
    Posts
    26

    Default

    Quote Originally Posted by iSlayer View Post
    new file is up. download it again and it should be fixed
    Ah, that's much better. Thank you for the speedy response. This is an excellent release.

  7. #7

    Default date missing.

    I can't get the date/time to work. regardless of what i set i only get a cal icon and nothing else.

  8. #8

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Somewhere Slaying Vampires
    Posts
    6,302

    Default

    Quote Originally Posted by vijmal View Post
    I can't get the date/time to work. regardless of what i set i only get a cal icon and nothing else.
    What mode setting do you have selected in the Clock Format Editor ?

  9. #9

    Default

    Quote Originally Posted by iSlayer View Post
    What mode setting do you have selected in the Clock Format Editor ?

  10. #10

    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Somewhere Slaying Vampires
    Posts
    6,302

    Default

    click on the edit button and in the sheet that is brought up there is a menu on the top right that lets you select which display mode it uses. That screenshot looks like its in the icon only mode so switch to "text & icon" and it should work

  11. #11

    Default

    Quote Originally Posted by iSlayer View Post
    click on the edit button and in the sheet that is brought up there is a menu on the top right that lets you select which display mode it uses. That screenshot looks like its in the icon only mode so switch to "text & icon" and it should work
    That works !! thanks.
    Why do my network mounted drives not show here? istat pro does this beautifully ?

  12. #12

    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Blue Mts, NSW
    Posts
    617

    Default

    bit of an aside, but how accurate are the sensors, my new iMac sitting next to the old one has an ambient temp less 2deg ?
    iMac 27" 2.66i5/1Tb/12Gb | 32Gb iPhone 5
    "I wish they'd just wipe out humanity and get it over with. It's the waiting I can't stand." - Fry, Futurama.

  13. #13

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Singapore
    Posts
    70

    Default

    thanks islayer - felt compelled to donate a token amount.... thanks for such a great app

  14. #14

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    NYC
    Posts
    1

    Default

    On my Powerbook (Tiger) the clock/calendar won't change skins (it's Aqua I guess) and there are no navigation arrows for the calendar like the screenshot on TUAW. Are those features Leopard dependent?

    *EDIT* I also have no "Open iCal" button.

  15. #15

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Cleveland, Ohio
    Posts
    1

    Default

    Hi,

    Very nice application! I saw a screen shot on TUAW showing iCal events being listed in the menu. I can't seem to get this to work, even though I do have events in my iCal today - they don't show up. I installed iStat on another Mac and am having the same issue there as well. First mac is a 15" MacBook Pro (LED Screen from 11/2007). Second Mac is a Macbook Core Duo, both running 10.5.3.

  16. #16

    Default network drives

    Why do my network mounted drives not show in istat menu ? istat pro does this beautifully ?


    Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch

    istat pro does this beautifully ?


    Click for full size - Uploaded with plasq's Skitch

    or am i doing something wrong

  17. #17

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    usa
    Posts
    1

    Default

    Quote Originally Posted by mcdj View Post
    On my Powerbook (Tiger) the clock/calendar won't change skins (it's Aqua I guess) and there are no navigation arrows for the calendar like the screenshot on TUAW. Are those features Leopard dependent?

    *EDIT* I also have no "Open iCal" button.
    same here. i'm on a MBP with tiger 10.4.11. this is what i see:

  18. #18

    Join Date
    May 2005
    Location
    Melbourne
    Posts
    4,895

    Default

    When upgrading to 1.3, the clock display got scrambled. Presumably this is because you changed the schema in 1.3 for the clock display "format string"? This happened on two different computers.
    "The need is not for, say, half a million -inch drill bits. The need is that there are ten million -inch holes that need to be drilled." - Robert Noyce
    www.nickforge.com

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •