Welcome to MacTalk Australia

the largest Australian community for Apple discussions and topics

Join the discussions, Register Now!
Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Default

    when it come's to surfing the net son's little Imac 233 128meg ram kick's my PC arse, and I have a P4 2.4g 512meg ddr ram and I couldn't belive the speed increase, we both use the same billion 5100 modem.

  2. #2

    Default

    So he can find 20 pics of women having thier toes sucked in the time it takes you to find 10. LMAO Seriously though, it is cool that it is so much quicker.
    1.0Ghz 15" TiBook, MBP 13" 2.4/4/256, MBA 13" 2013 1.7/8/128 SSD, 1st Gen 5GB iPod (mint condition), 2nd Gen 10GB iPod, iPod video, nano and shuffle, iPhone 3GS 32GB, iPhone 5 32GB

  3. #3

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Adelaide
    Posts
    6,201

    Default

    haha

    yes, the imacs were marvelleous machines. But internet explorer? Surely there are other browsers out there. I know mozilla has a classic version...
    Read my drivel, be dazzled by my Twitter

    Are you some kind of devil trying to keep me from using my time usefully? - Currawong
    "You're an enigma wrapped in a ferreo roche" - fulltimecasual

  4. #4

    Default

    There must be something wrong with your Wintel machine if it feels slower than a 233MHz G3 running OS 9!

  5. #5

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Melbourne
    Posts
    6,927

    Default

    OS 9 is extremely snappy under any G3 machine, not that stable but snappy remember!

    JB

  6. #6

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Sellicks Beach, SA
    Posts
    3,537

    Default

    I'd be looking at the modem/router settings/preferences. Specifically the NAT (network address translation) settings. If it is not configured for multiple machines it can behave oddly. The machines can take turns (in odd sort of way) with one usually dominating the connection. When one is active the cannot be.

    I only mention this because I had an odd experience when I was new to adsl (I had NAT on, but only translating a single address. It did not care which address. So long as it was valid it was good. It gave the impression that one machine was faster than the other (side by side setup). I'd work on, then the other; connections would time out.......... Took me a few weeks to twig.

    Maybe Internet Explorer really is worse on your PC than a older iMac, but I find this, while a little amusing, an unlikely scenario. The faster machine should execute tasks faster, so if the browser is non responsive you should be looking for answers elsewhere. If the download is going to take five minutes a fast machine should tell you quickly. Things like bittorrent that can saturate your uplink bandwidth can also result in lack of response or responsiveness in web browsers.

    Let us know. It may really be a simple networking problem. Could be as simple as changing data recieve and send window size, so you do not have one machine being physically able to push more requests than the other and so dominate your bandwidth.

    You could also use throttling software (although under OS 9 your options may be very limited if they exist)

    Hope you get it sorted.

    cheers, kim

  7. #7

    Default

    I find that his Imac will download a webpage quicker than mine or it seem's that way to me, but then again I am 51 next birthday!. as far as downloading files { and the little shit dose a lot of that good thing I have a 10g download limit }, I manage around the 56 to 57kbs and I think his is about the same, anyway I wouldn't mind a high spec's mac for my movie editing but thay are just to much for my budget at the moment.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •