PDA

View Full Version : Snow Leopard doesn't connect to Novell drive using AFP



leon
31st August 2009, 04:59 PM
Since updating to Snow Leopard on Friday I have found that I can no longer connect to some of the University shared drives. My understanding is that these drives are Novell Netware.

It seems that authentication works, but when I enter my password and login, I get an error stating

Connection failed
There was an error connecting to the server "XXX.XXX.XX.XXX". Check the server name or IP address, and then try again.
I used to connect to this drive via an AFP:// link in Finders connect to server pull down.

EDIT:
Looks like I am not alone.
Snow Leopard and Netware - macenterprise | Google Groups (http://groups.google.com/group/macenterprise/browse_thread/thread/4ed6d432dd6c2b45)

vecsty
31st August 2009, 09:29 PM
Its a known issue, and rather frustrating as it was reported some time back. What Uni are you testing this at ?

leon
31st August 2009, 09:32 PM
Its a known issue, and rather frustrating as it was reported some time back. What Uni are you testing this at ?

Monash.

klif
31st August 2009, 11:03 PM
Simple solution, tell them to get rid of Novell ;)

If only....At RMIT i'm sure we'll have the same issue.

leon
15th September 2009, 08:25 AM
Just thought I would update this.

1) Apple know that this is a bug and are "dealing" with it.

2) Novell realising how bad this is are issuing a patch in late September which should hopefully fix things from their end.

MacEmpathy
15th September 2009, 10:04 AM
Monash.

HA! You suck! Sif not UTAS!