PDA

View Full Version : images not loading in mail



denwol
28th June 2008, 01:50 PM
When I receive an email, some email images show while most have a little blue box with a question mark.
How can I make all images show up.

Thanks

Huy
28th June 2008, 01:55 PM
What is the image format?

Have they been downloaded completely?

Are you able to check using a web browser or interface?

denwol
28th June 2008, 01:58 PM
The emails are in html format. They are gif files and they open fine in entourage but not in mail. I presume they are html links but the link seems to be broken when viewed in mail, but not entourage.

Thanks

ClockWork
28th June 2008, 02:00 PM
An image might show up as a question mark, if it's an unsupported file format.

Can you see what the image's extension name is ?

eg: something.png

Huy
28th June 2008, 02:03 PM
Is this option checked?

Mail > Preferences > Viewing > Display remote images in HTML messages


Can you see what the image's extension name is ?

They are in GIF. It should be ok for Mail.app

denwol
28th June 2008, 02:04 PM
the images are gif's. One of the images not showing up is the paypal logo. When looking at the sorce, the name and link of the the file is:
src="http://www.paypal.com/en_US/i/logo/paypal_logo.gif"
but this is not showing up.

ClockWork
28th June 2008, 02:04 PM
And you've already gone into Mail's Preferences, into: Viewing to make sure that: Display remote images in HTML messages is checked ?

denwol
28th June 2008, 05:32 PM
sorry,
yes, that option is checked.

FineWine
28th June 2008, 11:29 PM
I use this little Mail.app plug-in Mail Attachments Iconizer 2.1 (http://lokiware.info/Mail-Attachments-Iconizer) and since then have never had any problems with images.

Mac Ram
30th June 2008, 09:34 PM
I've just rec'd an email from Apple and I cannot see the images, no big deal, but I don't really think it should be so

http://img.skitch.com/20080630-xds9bepway587isi6cjipgk78d.preview.jpg (http://skitch.com/pimpdaddyg/q3pn/inbox-11-messages)
Click for full size (http://skitch.com/pimpdaddyg/q3pn/inbox-11-messages) - Uploaded with plasq (http://plasq.com)'s Skitch (http://skitch.com)

And I have ticked the appropriate option mentioned above.

Anybody any ideas? Surely I don't have to load a plug-in to view images from Apple in their own mail app?

Meh 626
30th June 2008, 09:37 PM
I've just rec'd an email from Apple and I cannot see the images, no big deal, but I don't really think it should be so

http://img.skitch.com/20080630-xds9bepway587isi6cjipgk78d.preview.jpg (http://skitch.com/pimpdaddyg/q3pn/inbox-11-messages)
Click for full size (http://skitch.com/pimpdaddyg/q3pn/inbox-11-messages) - Uploaded with plasq (http://plasq.com)'s Skitch (http://skitch.com)

And I have ticked the appropriate option mentioned above.

Anybody any ideas? Surely I don't have to load a plug-in to view images from Apple in their own mail app?

I have the same problem too.

adamjc
30th June 2008, 09:39 PM
I have the same problem too.


Same here as well!

Meh 626
30th June 2008, 09:43 PM
Same here as well!

Join the club! I haven't had an issue with viewing images in Mail before and it's Apple's own e-mail. :confused: It's old news anyway.

adamjc
30th June 2008, 09:46 PM
Yeah from the headers its about MobileMe and TV Shows to the iTunes store. I thought some new TV shows may have been added, but the same stuff on there so far.

denwol
30th June 2008, 09:56 PM
So,

Ill try the plugin. Any other options?

Mail is becomeing as annoying as entourage.

[edit] I have now installed the plugin and ll images show up now.
Cant believe I have had to install a plugin to display a gif file.[edit]

Reubania
30th June 2008, 10:03 PM
Same here. WTF is going on with Apple? Quite queer...

ClockWork
30th June 2008, 10:09 PM
Q:

Any of you doods have unusual Proxy settings in System Preferences ?

denwol
30th June 2008, 10:40 PM
I run my own proxy (squid). Why?

Mac Ram
30th June 2008, 11:00 PM
Q:

Any of you doods have unusual Proxy settings in System Preferences ?

negative

Huy
30th June 2008, 11:00 PM
I run my own proxy (squid). Why?
Because that might prevent network connectivity and images from loading.

denwol
30th June 2008, 11:12 PM
I turned it off and still no go.

ClockWork
30th June 2008, 11:25 PM
It's a really big balls up, and it has something to do with a certain Apple Security Update, combined with a Security Update for Safari.

The el-weirdo element is: if you choose an email you received with HTML images, from before June 19th 2008, and forward it back to yourself now, it will show up just fine, meaning it'll link back to its original HTML source without a hitch.

Looks like Apple created such a tight Security Patch for Mac OS 10.5.3, it's rather too secure.

Mac Ram
30th June 2008, 11:30 PM
Bloody marvellous. Good job I drink the Kool-aid.....

denwol
30th June 2008, 11:30 PM
This is the kind of thing that I would expect in vista. Really annoying.
Anyway, thats my say and thanks for the help.

ClockWork
1st July 2008, 09:34 PM
and to wit, the Mac OS 10.5.4 Update has done nothing to cure the problem.

Perhaps Mail just is a dud emailer - from the myriad of problems reported about it on MacTalk, and just perhaps... even though Microsoft is responsible, Entourage is really good.

have never had a problem with Entourage - all the way back to Mac OS 9.1, and MS Office 2001.

Meh 626
1st July 2008, 09:38 PM
and to wit, the Mac OS 10.5.4 Update has done nothing to cure the problem.

Perhaps Mail just is a dud emailer - from the myriad of problems reported about it on MacTalk, and just perhaps... even though Microsoft is responsible, Entourage is really good.

have never had a problem with Entourage - all the way back to Mac OS 9.1, and MS Office 2001.

Stop trying to convert us!!!! :( :( :(

*sits in corner crying*

:D

DJY
1st July 2008, 10:26 PM
I've had this problem for an extended period as well...
mostly with jpg's and often from a few serial friends that send me alot of images!

The way I get around it is... the photos WILL load / be viewed via Quicklook.

denwol
1st July 2008, 10:38 PM
I was on entourge for a while but it started doing funny things when changing between mailboxes and I was getting the bbod so I switched back to mail.

That and the new organizer widget which im loving.

ClockWork
1st July 2008, 10:39 PM
Stop trying to convert us!!!! :( :( :(

*sits in corner crying*

:D

Salom Om Salom Om Salom Entourage Salom Ommmmmmmmmmmmmm

denwol
2nd July 2008, 03:31 PM
well, as of today, images are loading again.
I updated yesterday, but they were not loading after the update so do not know why it has started to work again.