PDA

View Full Version : iChat Grief



Kuma
29th February 2008, 10:30 PM
Ok... help please!!
(got my head smacking against on wall on this one)

I recently changed ISPs and since that time my ichat has been gimped - no audio or video.

so I thought it was something the my ISP was doing.

today I bought home my MBP from work... and it has no problem with iChat...
I have checked the config... and as far as I can tell it is the same on both of them....

both computers are running 10.5.2
fully patched...
running latest version of everything....
firewall off

the iMac has internet sharing on.... so the MBP can share
I am not using a router.. straight into the modem... (via ethernet out the back of the iMac)

anyone got any ideas why iChat is working via internet sharing.. and not working on the main machine:confused::confused:

any tips tricks help much appreciated.

cheers

Wally
29th February 2008, 10:49 PM
sounds like a DNS problem to me :)

Kuma
29th February 2008, 11:09 PM
that'd be it....
put in open DNS numbers...

and bingo...
problem fixed...

Kuma
1st March 2008, 07:03 AM
ok.. the open DNS broke my wifi network...

now my touch and MBP cant play on the net

any ideas?

they can see the wifi.. they just cant play....

LarryH
1st March 2008, 07:40 AM
ok.. the open DNS broke my wifi network...

now my touch and MBP cant play on the net

any ideas?

they can see the wifi.. they just cant play....

Reconfigure Wifi router?

Kuma
1st March 2008, 07:42 AM
not using a router

Wally
1st March 2008, 08:00 AM
What are you using then?

Kuma
1st March 2008, 08:01 AM
internet sharing

(as per the OP:p)

Wally
1st March 2008, 08:28 AM
change the DNS on the touch /MBP

macuzer
1st March 2008, 09:19 AM
ok I've had a similar problem in that my iMac stopped working with ichat after a recent upgrade, so I've tried everything from modem firmware, port forwarding, changing settings on my airport extreme - but no go. Put it down to my modem or ISP, but then brought a MacBook pro home running leopard and in connected to my airport, modem, ISP and worked straight away. The iMac is still on tiger, but it used to work fine until recently. I can see buddies but I can't accept calls. Text-talking works though. So what is open DNS exactly - saw their website but what does it do exactly?:confused:

Kuma
1st March 2008, 11:43 AM
change the DNS on the touch /MBP

any idea to what?

i changed it to the open dns and no joy.....