PDA

View Full Version : OS X VPN issue



MadKiwi
2nd October 2013, 12:50 PM
I have an issue with an OS X 10.5.8 Server that lost its VPN settings, I've recreated the VPN settings but now when trying to connect to it I get an errors in the logs:

MPPE required, but keys are not available. Possible plugin problem?
sent [LCP TermReq id=0x2 "MPPE required but not available"]
rcvd [CCP ConfReq id=0x1 <mppe +H -M +S +L -D -C>]
rcvd [LCP TermAck id=0x2]


I've Googled this (for hours!) and tried a number of things including this:



Process followed from https://discussions.apple.com/thread/1229769?threadID=1229769

1. vpnaddkeyagentuser /LDAPv3/127.0.0.1 - this creates an entry in the system keychain called com.apple.ras - from this you can find the vpn_xxx username and password
2. Create an OpenDirectory user using the Workgroup Manager using the vpn_xxx name and password
3. Use the mkpassdb -dump command to get a list of the users credentials. Find the entry corresponding to the vpn_xxx user.
4. Run mkpassdb -setkeyagent 0x..... where the 0x... bit is the big hex number to the immediate left of the username from the previous dump command (mine mostly start 0x47...)

But unfortunately nothing seems to have worked, can anyone suggest what might be causing this error and how I might be able to fix it?

Cheers

Jamie

bennyling
2nd October 2013, 06:37 PM
Doubt it'll help, but have you tried with a fresh user profile to rule out some kind of preferences issue? Unlikely seeing as you've already recreated the VPN settings...

Could also be related to how it lost its VPN settings in the first place.